Naar een voetbalwedstrijd met Uitidee.nl
Op Uitidee.nl staan vaak leuke aanbiedingen om een sportevenement te bezoeken. Daar staan ook voetbalwedstrijden tussen uit de eredivisie of keukenkampioendivisie. Vraag jij je ook wel eens af welke materialen de voetballers gebruiken? Welke schoenen bijvoorbeeld? In dit artikel geven we je informatie over een bijzonder item in de voetballerij: de keepershandschoen. Ook als keeper zelf kan je zeker je voordeel doen met deze informatie.
Het geheim van een keeper: de keepershandschoenen
Het belangrijkste wat een keeper bij zich heeft om succesvol in het doel te staan zijn de keepershandschoenen. Elke keeper heeft zijn eigen voorkeuren en eisen bij het gebruiken van de handschoenen. Daarbij is er ook nog eens heel veel keuzemogelijkheid. De ondergrond waarop je keept, de pasvorm, de mate van bescherming en de maat zijn allemaal aspecten waar aan je moet denken voor dat jij je keepershandschoen koopt. Hieronder is te lezen wat het verschil is tussen deze aspecten.
De keepershandschoen maat
Allereerst is het belangrijk om de juiste maat keepershandschoen te hebben. Met te grote of te kleine handschoenen is het niet fijn om de ballen uit het doel te houden. Gelukkig wordt er onderscheid gemaakt in junior en senior maten. Je kan de juiste maat handschoen bepalen door een meetlint over de knokkels van je vingers rond te brengen, zonder de duim mee te nemen. Met dit meetresultaat kun je vaak de jusite maat keepershandschoen bepalen. Het fijnste is om de handschoen zelf te passen, zo kan je ook bepalen of de keepershandschoen naar jouw wens zit.
De ondergrond
Net zoals bij je voetbalschoenen: de ondergrond waarop je voetbalt bepaald welke keepershandschoen bij jou past. Er zit namelijk een verschil tussen keepershandschoenen die je gebruikt op natuurgras, kunstgras en bij zaalvoetbal. Voor natuurgras worden allround keepershandschoenen aanbevolen. Voor kunstgras en voor zaalvoetbal is dat de hardground keepershandschoen.
Rollfinger, Hybride of Flathand handschoen
De drie meest voorkomende soorten keepershandschoenen zijn de Rollfinger handschoen, de Hybride handschoon of de Flathand handschoen. Bij de Rollfinger keepershandschoen zit er, naast de foam in het midden van je hand, om iedere vinger foam gerold. Deze soort zit wat strakker om je hand. Met de Hybride keepershandschoen zijn de pink en wijsvinger volgens de rollfinger methode gestikt en zijn de middelste twee vingers naar binnen en/of naar buiten gestikt.
Bij de Flathand keepershandschoen zitten de stiknaden aan de buitenzijde van de vingers, waardoor de handschoen wat ruimer om de hand heen zit.
Keepershandschoen kopen
Om de beste optie keepershandschoenen te kopen, is het dus erg handig om er achter komen wat het beste bij jou past. Allereerst kun je na gaan op welke ondergrond je voetbalt. Daarna komt het bepalen van de soort handschoen. Je kan kiezen tussen een strakke of losser model. Als laatste moet je je maat kiezen. Het passen van de keepershandschoen kan je hier bij helpen. Wanneer je dan een goede keuze hebt kunnen maken, kan jij alle ballen tegen proberen te houden
Reactie plaatsen
Reacties